top of page
Recente berichten

Taalcafé

Vandaag zijn we naar het Taalcafé in de bibliotheek in Breda geweest.

Een taal leer je pas echt goed als je veel oefent. In het Taalcafé kun je met mensen praten die nog niet zo lang Nederlands spreken én met mensen die het al van kinds af aan spreken. Elke bijeenkomst heeft een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld het nieuws, of iets wat typisch is voor de Nederlandse cultuur.

Dit keer was het thema 'feest'. Hierbij namen de organisatoren en vrijwilligers lekkernijen mee uit verschillende culturen en landen die worden geserveerd wanneer er feest is. Dit was voor zowel de mensen die Nederlands aan het leren zijn als voor de begeleiders erg leuk en leerzaam. Op deze manier kon iedereen kennis maken met de verschillende culturen en hapjes. Er waren bijvoorbeeld pepernoten, bekend van het Sinterklaas feest uit Nederland, maar ook zoete oosterse hapjes, gebruikelijk bij het Ramadan feest.

Doormiddel van het uitwisselen van recepten, bespreken van ingrediënten, keukengerei en recepten leerden ze de taal kennen en gebruiken in de praktijk. We hebben kennis gemaakt met mensen uit verschillende landen onder andere Eritrea, Soedan, Syrië, Somalië, Pakistan en Roemenië. De periode dat deze mensen in Nederland woonden was erg verschillend; van enkele maanden tot 2 jaar. Het was een erg leuke en vooral interessante bijeenkomst.

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
LEES OOK
bottom of page