top of page
Recente berichten

Workshop weven

Vandaag en gisteren zijn we bij Amarant in Breda geweest. We mochten twee dagen komen om een workshop weven te verzorgen.

De eerste dag hebben we kennis gemaakt met de groep. Ze waren ontzettend enthousiast! We hadden grote en kleine weeframen meegenomen. Aan de grote weeframen konden ze per twee personen aan werken.

Michel en Margriet werkten samen aan een groot weefraam met visdraad en gekleurde repen stof. Ieder begon aan een uiteinde en werkte naar het midden toe. Uiteindelijk hebben ze een grote, kleurrijke, geweven lap gerealiseerd!

Charlotte en Corrie werkten samen aan een groot weefraam met visdraad en gekleurde repen stof, maar op dag twee gaf Corrie aan dat ze graag een kleiner raam wilde omdat ze er niet zo goed bij kon. Het kleine raam vond ze een stuk makkelijker. Ze werkte met draden en ze had in een behoorlijk tempo een nieuw stukje geweven! Charlotte was op de tweede dag opnieuw begonnen op het grote weefraam. Na een tijdje begreep ze steeds beter hoe het moest!

Cindy had ook haar eigen raam met dikker zwart draad, zodat ze de draden goed kon onderscheiden. Aan het einde van de middag wilden Corrie en Cindy graag iets anders gaan doen, maar de weeframen waren nog niet helemaal af! Margriet had er zoveel plezier in dat ze samen met ons de weefraampjes van Corrie en Cindy heeft afgemaakt.

Evana an Madhuri werkten ook aan een groot weefraam, maar ieder voor zich. Evana werkte met roze en blauwe draden en Madhuri met twee tinten paars. Evana en Madhuri konden bijna zonder hulp van ons weven en wilde graag de komende week nog aan de slag om zo ver mogelijk te komen! Dus we zijn benieuwd hoe ver ze geweven hebben over een week!

Een aantal van ons zal de geweven stukken van vandaag en gisteren letterlijk terug laten komen in de eindproducten. Ook wordt het als inspiratie gebruikt en gaan we zelf aan de slag met weven!


Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
LEES OOK
bottom of page