top of page
Recente berichten

Workshop klei

Vanochtend is Connect&Reflect bij de groep “Vergeet me niet” geweest voor een workshop met klei.

“Vergeet me niet” is een vergeetachtige groep ouderen elke dinsdag en donderdag bij elkaar komen. Ze zitten samen in een huiskamer die gevestigd is boven Winkelcentrum Heyhoef in Tilburg.

Het ontvangst was door Moniek de Greef, de vrijwilligster van “Vergeet me niet”. Langzaamaan kwamen de ouderen binnen en we dronken een kopje koffie en thee om rustig de ochtend te starten. We zaten rond een tafel met 7 ouderen. Na een voorstel rondje waren we toe aan de workshop. Dit keer een workshop met klei in het thema natuur en geluk! De voorbeeldjes wekte al veel enthousiasme op bij de ouderen.

Iedereen mocht takjes en blaadjes uitzoeken waarvan ze een afdruk wilden maken. Vervolgens gingen ze aan de slag met de klei en de deegroller om er dunnere plakken van te maken. Het natuurstukje werd zorgvuldig neergelegd en in de klei gedrukt. Daarna mochten ze de natuurstukjes eruit halen, waardoor er een afdruk achterblijft. Corrie was erg enthousiast: “Oh wat mooi! Ja, dat vind ik heel mooi!”

Ze mochten zelf bepalen in wat voor vorm ze de rand wilde: cirkels, geometrische vormen… Gaatje erin om het later op te kunnen hangen en voila! Iedereen had een eigen kunstwerkje. Cees wilde de rand nog graag mooi maken, Corrie maakte nog een grotere afdruk met meer takjes en blaadjes en Annie maakte samen met Moniek nog een leuke sneeuwpop!

Daarna was er tijd om aan elkaar te laten zien wat ze gemaakt hebben en antwoord te geven op wat ze met de natuur hebben en wat geluk voor hen is. Het gesprek bracht mooie verhalen naar boven van vroeger en nu.

De hele groep is erg dankbaar dat ze de mogelijkheid hebben om samen te komen bij “Vergeet me niet”.

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
LEES OOK
bottom of page