top of page
Recente berichten

Workshop taal

Vandaag zijn we bij Theesalon de Struyck in Breda geweest. We hebben hier twee workshops gegeven.

In de ochtend hebben we Ammar ontmoet. Nadat iedereen zich voorgesteld had, zijn we aan de slag gegaan met de workshop rondom het thema “feest”. We scheurden bladzijdes uit boeken en vroegen Ammar wat voor hem feest is. Vervolgens heeft hij hiervan Nederlandse zinnen gevormd. De bedoeling was om de Nederlandse zin letter na letter te vormen uit al bestaande teksten. Op deze manier was Ammar spelenderwijs bezig met Nederlands en kwam er tegelijkertijd een aanzet voor een patroon tevoorschijn uit de tekst. Deze letters werden verbonden door vormpjes, lijnen en kleuren.

’s Middags zijn we met een gezin, bestaande uit moeder Janet, dochter Miray en zoon Milad, aan de slag gegaan. We hebben het gezin gevraagd wat geluk is voor hen. Er kwamen woorden uit in de richting van feest vieren tot lief zijn voor elkaar. Ze hebben de woorden in het Nederlands en in het Arabisch in verschillende kleuren op stof geschreven. Onderling werd er gesproken in het Arabisch om de juiste woorden te vinden en te vertalen. Wij konden helpen met de uitleg van de Nederlandse woorden en de spelling. De interactie was erg tof en de stof is een kleurrijk geheel geworden!

In de namiddag sloot een ander gezin aan: Hoda met haar zoontjes Nawar en Salim. We hebben een nieuw stuk stof gepakt en we hebben opnieuw de vraag gesteld: “Wat is voor jouw geluk?”. Nu was de opdracht om de antwoorden uit te drukken in kleuren en vormen. De kinderen tekenden dieren en huizen, de moeders Janet en Hoda tekende van alles uit de natuur en de Nederlandse en Syrische vlag werden gecombineerd. Opvallend was dat naast alle blij uitziende tekeningen, Milad vroeg of hij een vliegtuig met een bom mocht tekenen. Hij zette hier een rood kruis doorheen: “Dit moet stoppen.” Het maakt hem gelukkig als de ellende in Syrie op zou houden.

Het was een lange dag, maar we zijn blij dat we met een aantal vluchtelingen aan de slag zijn gegaan!

Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags
LEES OOK
bottom of page